Syksyn 2023 jäsentiedote

Kaksi veneennostoa on jo takana ja kaksi vielä on edessä. Jos, et ole vielä ilmoittanut nostoihin niin vielä ehtii. Ilmoittautuminen nostoihin tapahtuu kerhosovelluksen kautta. Ohje kerhosovelluksen käyttöön löytyy PLVK kotisivuilta kohdasta ”SÄÄNNÖT JA OHJEET”. Tunnukset saat tarvittaessa osoitteesta toimisto@plvk.fi . Nostopäivinä käytämme nosto äppiä, http://sofordmz1.sofor.fi/demot/plvk.nsf

Saapuessasi rantaan ilmoittaudu satamakapteenille. Äpissä nostopäivän kohdalla näkyvät veneet eivät ole nostojärjestyksessä. Kun nimesi kohdalle tulee odottaa, niin aja veneesi nostolaiturille, veneesi nousee seuraavana. Purjeveneiden mastojen kaato alkaa heti aamusta, ks. alla.

HUOM! Nostopäivinä autoja EI SAA pysäköidä kerhorakennuksen ja c-laiturin väliselle alueelle ilman satamakapteenin lupaa.


Pukkien, trailerien ja veneen merkitseminen

Huolehdi että pukit, trailerit ja vene on merkitty (Säännöissä on tästä määritelty laiminlyöntimaksu). Merkintänä pitää olla sellainen, että tiedämme, kenen veneestä on kyse. Vaihtoehtona on nimi, puhelinnro ja laituripaikka tai veneen rekisterinumero ja laituripaikkanumero.

Talvisäilytysmaksu

Talvisäilytysmaksuja aletaan laskuttamaan lokakuussa niiden veneiden osalta, jotka on jo nostettu. Laskut tulevat sähköpostilla. Lasku epäselvyyksissä ole välittömästi yhteydessä osoitteeseen toimisto@plvk.fi .

Sähkönjakelu talvella 2023 – 2024

Sähköt katkaistaan telakka-alueelta ja laitureilta 19.11.2023 klo 18.00 talven ajaksi. Talvikauden huoltoja varten sähköt palautetaan muutamaksi viikonlopuksi. Sähköt ovat päällä perjantaina klo 18.00 – sunnuntai klo 18.00 välisen ajan. Alustavat ajankohdat ovat:

 • 15.12.2023 – 17.12.2023
 • 26.01.2024 – 28.01.2024
 • 23.02.2024 – 25.02.2024

Kerhorakennuksen pattereiden lämmitys tiputetaan 15 asteeseen 19.11.2023. Pattereiden lämpötiloihin EI SAA koskea. Toimihenkilöt huolehtivat niistä.

Vedenjakelu telakka-alueella ja laitureilla

Vedenjakelu katkaistaan telakka-alueella ja laitureilla viimeistään 19.11.2023.

Jäljellä olevat yhteisnostopäivät

Nostot alkavat kello 7:00. Pyri valitsemaan nostopäivä siten, että sitä vastaava kevään laskupäivä sopii myös kalenteriisi.

 • Lauantai 21.10.2023 (alustava laskupäivä 4.5.2023)
 • Lauantai 4.11.2023 (alustava laskupäivä 20.4.2023)

Nostot suorittaa HeWi kolmen nosturiauton voimiin. Maksu maksetaan kuljettajalle käteisellä.

 • Veneen noston hinta 100 euroa
 • Maston kaato veneen noston yhteydessä maksaa 50 euroa

HUOM! Mastojen kaato tulee valmistella hyvissä ajoin ennen nostoa. (irrota mastosta puomi, johdot ja köydet sekä löysää vantit. Pidä tarvittavat työkalut käden ulottuvilla).

Mastojen kaato alkaa klo 7:00. Tämän jälkeen vene ajetaan laituriin odottamaan nostovuoroaan. Siirrä masto pois nostopaikalta mahdollisimman pikaisesti.

Veneen pohjanpesu mahdollisuus

Nostopäivinä Uudenmaan Painepesu Oy on paikalla pesemässä veneiden pohjia. Hinnat ovat 40€ -50€/vene. Maksu maksetaan suoraan pesijälle käteisellä.

Trailerilla säilytettävät veneet

Traileriveneiden pyritään nostamaan yhteisnostopäivinä klo 13.00 jälkeen. Huomioi, että häkit ovat talvilukituksessa. Talvisäilytykseen jätettävät trailerilla olevat veneet ilmoitetaan kerhosovelluksen kalenteriin päiville 22.9. tai 3.11. Kyseessä ei ole nostopäivä, vaan ilmoittautumisella varaat traileriveneelle paikan talveksi.

Jos sinulla on kysyttävää nostoihin liittyvistä asioissa, ole yhteydessä satamakapteeni Mika Pirttimäkeen, puh. 044 241 3394 tai toimisto@plvk.fi

Muut muistettavat asiat

 • Kiinnitä riittävän pitkät ohjausnarut veneen keulaan ja perään valmiiksi ennen nostoa
 • Pukkien alle tulee laittaa riittävä tuki, jotta asfaltti ei vaurioidu
 • Pidä tarvittavat työkalut käden ulottuvilla jos pukkeja joutuu säätämään noston aikana

Glykolin talteenotto

 • Glykolia ei saa laskea asfaltille
 • Glykolin keräämistä varten löytyy saaveja 2 häkistä jäteastian vierestä
 • Asfaltille päässyt glykoli on poistettava runsaalla vedellä

Pyydä rohkeasti apua tai kysy jos jokin nostossa askarruttaa. Paikalla on paljon kerholaisia valmiina auttamaan