Vartiointiohje (Satamapäivystysohje)

Vartiointiohje (Satamapäivystysohje)

1. Vartiokausi määrätään jokaiselle kaudelle erikseen, koska se riippuu vartijoiden lukumäärästä ja sovitusta vartiovuorojärjestelmästä. Kun alueella ei ole omaa vartiointia, vartioinnin hoitaa vartiointiliike aluevartiointina. Tällöin ovat myös kaikki rakennuksen ja alueen hälytyslaitteet päällä. Alueella on vartioinnin lisäksi tallentava kameravalvonta.

2. Vartiointiaika löytyy kerhorakennuksen ilmoitustaululta ja se koskee jokaista vartijaa henkilökohtaisesti. Vartiovuorossa ei voi vuorotella parivartiovuorossakaan parinsa kanssa.

3. Vartija ei saa esiintyä päihtyneenä eikä huumaavien aineiden alaisena vuorollansa.

4. Vartija ei saa nukkua vuoronsa aikana eikä suorittaa vartiointia veneestä, autosta, asuntovaunusta tms.

5. Vartijoiden taukotilana toimii kerhorakennus. Kerhorakennuksessa saa valmistaa ruokaa vartiovuoronsa aikana. Kerhorakennuksessa tupakointi on kiellettyä.

6. Vartiointi suoritetaan tavallisesti parivartiona ja asiasta sovitaan kevätkokouksissa.

7. Vartiointi on venepaikanhaltijalle kuuluva velvollisuus, josta voi terveydentilan tai muun pätevänsyyn takia anoa hallitukselta vapautusta tai vaihtaa vuoronsa muuhun talkootyöhön. Vartijan on oltava 18 vuotta täyttänyt PLVK:n jäsen.

8. Vartiointialue on venekerhon hallinnoima alue, johon kuuluvat telakointialueet, kerhorakennus, ongelmajätekontti, laiturit A-C edustoineen.

9. Vartiointikierroksella tarkastetaan veneiden osalta niiden kiinnitys ja avoveneistä sadeveden määrä.

10. Laituri- ja satama-alueella ei saa liikkua asiattomat. Vartijoiden tehtävänä on tunnistaa alueella liikkuvat. Mikäli vartioinnissa on ongelmia, tulee paikalle kutsua vartiointiliikkeen vartija tai poliisi. Hälytysnumerot ovat kerhorakennuksen seinällä.

11. Vartioinnista pidetään vartiopäiväkirjaa. Vartijat kuittaavat vuoronsa ja olennaiset tapahtumat vartiovuoron aikana vartiopäiväkirjaan. Vartiopäiväkirjaan ei tule kirjata asiattomuuksia eikä vartiointiin kuulumattomia asioita.